23 Ağustos 2007 Perşembe
18 Ağustos 2007 Cumartesi
17 Ağustos 2007 Cuma
Halı Bakımı ve Temizliği
Halı yıkanmamalı silinerek temizlenmelidir. Silme işleminde sadece kaliteli bir halı şampuanı kullanılmalıdır. Halı şampuanı kullanırken mutlaka kullanım talimatına uygun olarak sadece köpüğü ile temizlik yapılmalı hiçbir şekilde halı şampuan suyuyla temizlenmemelidir. Unutulmamalıdır ki suda halılar için kirletici bir maddedir. Temizlikten sonra halı kısa sürede kurutulmalı asla nemli bırakılmamalıdır. Kurutma işlemi asla kızgın güneş altında yapılmamalıdır. Halı , Deterjan , Sert yüzey temizleyicileri, çamaşır suyu , tuz ruhu gibi maddelerden uzak tutulmalıdır. Bu ve benzeri maddeler asla temizlikte kullanılmamalıdır. Çünkü bu tür maddeler halı dokusuna zarar vererek halının çürümesine neden olabilmektedir. Genel temizlik için halı şampuanı yeterli olacaktır. Halının üzerine dökülen sıvı hemen emici bez, kağıt havlu veya vakumlu süpürge ile halıdan emilmeli ve dökülen maddenin cinsine göre leke çıkarma talimatlarımızda ki gibi işlem yapılmalıdır.
Halı yüzeyinde trafik (kullanım yoğunluğu) farkı olan yerler arasında farklılıklar olası kaçınılmazdır. Özellikle düz ve açık zeminli halılarda bu durum daha da belirginleşecektir. Bu durumun önüne geçmek amacıyla halınızın yeri belirli aralıklarla değiştirilmedir. Halı taşınırken veya muhafaza edilirken kesinlikle katlanmamalıdır. Her zaman rulo halinde taşınmalı veya muhafaza edilmelidir. Muhafaza yeri nemli veya rutubetli olmamalıdır. Kesik elyafla üretilmiş halılarda bir miktar tüy dökülmesi kaçınılmazdır. Düzenli olarak güçlü elektrik süpürgesi ile süpürülen halılarda bu durum çok kısa sürede yok denecek kadar azalacaktır.
Halılarda görülen gölgelenme üretim kaynaklı bir sorun değildir. Halı üzerindeki trafik farklılıkları, nem farklılıkları ve zemindeki düzgünsüzlük farklılıklarından kaynaklanan ve özellikle açık zeminli düz halılarda daha görünür olan sorundur. Kesik uçlu halılarda ayak izleri görülebilir. Bu durum halının serildiği yere kullanılan desenin sadeliğine ve hav ipliklerinin parlaklığına bağlı olarak artıp azalabilir. Bu tür izlerden rahatsız olan kullanıcıların daha karışık koyu renkli desenler tercih etmesi tavsiye edilir. Halı havının uzun süre direk güneş ışığı alması durumunda renklerde değişim meydana gelebilir. Direk güneş ışığı alan yerlerde halının yerini sıkı sık değiştirerek veya direk güneş ışığı alınan saatler de pencerede perde kullanarak bu durumun önüne geçilebilir.
Farklı hav iplik üretim lotlarıyla üretilen halılarda bir miktar farklılık olabilir. Ayrıca daha önce alınıp bir miktar kullanılmış halı ile aynı desenden yeni halı arasında da farklılık mutlaka olacaktır. Eski halı ile eş olarak kullanılmak üzere halı alırken bu durum göz önüne alınmalıdır. Yuvarlak, oval ve sekizgen halılar her kenarı overlok dikilmiş olarak satılırlar ve bu halılarda halı dokuma yönünde (normal halıda saçak takılan bölge) olan kenarlar yan kenarlara nazaran halı dokuma tekniği gereği daha zayıf overlok tutma özelliğine sahiptir. Dolayısıyla çırpma ve dövme bu halılarda overlok patlamalarına sebebiyet verecektir. Bu tür halılar alınırken ve kullanılırken bu özellik dikkate alınmalıdır. Açık zeminli halılar daha kolay kir gösterir ve daha zor temizlenir. Halı seçimi yaparken kullanılacak yerin durumuna göre zemin rengi belirlemek daha sonraki kullanım kolaylığı için faydalı olacaktır. Unutmayınız ki hiçbir leke çıkartıcı lekelenen eşyaya zarar vermeden bütün lekeleri asla tamamen çıkartmaz.
• Halı,düzenli olarak haftada en az bir kere Elektrik süpürgesiyle temizlenecektir.Elektrik süpürgesiyle temizlik hav yatış yönüne göre ve yavaş hareketlerle olmalıdır.Halı çırpılmamalı ,tozunu alabilmek için askıya asılıp dövülmemelidir. Uzun süre güneş ışığı altında bırakılmamalıdır.
• Halı kesinlikle YIKANMAMALI ,sadece halı şampuanı ile temizlendikten sonra ıslak bir bezle silinmeli ve süratle kurutulmalıdır.Halı temizliğinde Deterjan,Sirke,Çamaşır suyu ve tozu gibi KİMYASAL MADDE’ler kesinlikle KULLANILMAMALIDIR.Kurutma kızgın güneş altında yapılmamalıdır.
• Halı üzerinde oluşan lekeler için uzman halı temizleyicisine başvurulmalıdır.Halının üzerindeki leke ve döküntüler derhal ve doğru şekilde müdahale edilirse giderilebilir.Leke hemen elektrik süpürgesinin en küçük ucu ile en yüksek emiş seviyesinde emilmeli,lekenin kalan kısmı su ve az miktarda halı şampuanı ile temizlenmeli, şampuan mutlaka durulanmalı ,nemin fazlası elektrik süpürgesi ile veya emici temiz bir bez yardımıyla dikkatlice tamponlanarak alınmalıdır,aksi taktirde nemli veya şampuanlı kalan yer daha çabuk ve daha fazla kir tutar.
• Halıdan ilk kullanım anında elyaf çıkmasının normal olduğu unutulmamalı,elektrik süpürgesiyle bir süre yapılan temizlikten sonra bunların dökülmeyeceği ve halının parlaklık kazanacağı dikkate alınmalıdır.Kullanım esnasında çeşitli sebeplerden çıkan havlar elle çekilip kopartılmamalı ,makas ucuyla kesilmelidir.
• Halı taşınırken katlanmamalı,rulo halinde taşınmalı,tozdan ,yağıştan ve dış etkenlerden korunmalıdır.Kullanılmadığı durumlarda katlı biçimde değil ,rulo halinde ve rutubet olmayan bir yerde muhafaza edilmelidir.Saklandığı ortam sık sık havalandırılmalıdır.
16 Ağustos 2007 Perşembe
Ecobella'dan, wedding koleksiyonu
Ecobella Home'dan yeni evlenenlere, en güzelini isteyenlere çok özel bir takım, yepyeni bir koleksiyon; Ecobella Wedding.
Yatak örtüsünden perdeye, yastığından nevresim takımına kadar, özel olarak hazırlanan Ecobella Home Wedding koleksiyonu, birbirinden farklı kumaş seçenekleri, renkleri, nakışları ile her zevke, her eve hitap ediyor.
Ecobella Home'un yeni reklam filminde gelin ve annesi arasındaki duygusal bağ ele alındı. Gelin ve ailesi bir yandan düğüne hazırlanıp buruk bir sevinci paylaşırken bir yandan da gelin odasını Ecobella Home Wedding koleksiyonu ile hazırlıyorlar.
Hüsnü Şenlendirici'nin müziği, Arsen Gürzap'ın sesiyle hem mutluluğu hem de hüznü başarılı bir biçimde veren reklam filminde Ecobella Home Wedding koleksiyonun her parçası ayrıntılı olarak görülebiliyor.
Yıkamadan önce etiketini okuyun
Tekstil ürünlerinin en uygun nasıl kullanılacakları, yıkanacakları ve etiketlerde tekstil ürünlerinin nasıl yıkanacağından, ütüleneceğine kadar önemli tüm bilgiler bulunuyor.
Ayrıca, sararmaları önlemek için lekeler yıkama işlemine geçilmeden çıkarılmalı, düşük sertlikte su kullanılmalı, bulanık sularla yıkama yapılmamalı. Grileşmeyi önlemek için çamaşır makinesi çok doldurulmamalı, elde yıkama yapılırken ısı düşük tutulmalı, yıkama süresi, yıkama suyu fazla olmamalı.
Tüylenme ve pamuklanmanın önlenmesi amacıyla, yıkama sırasında sürtünmeyi azaltmak için makina çok doldurulmamalı. Tüy bırakan çamaşırla, tüy çekenler birlikte yıkanmamalı ve yıkama maddesi gereğinden az konulmamalı.
Uyarılar arasında, yıpranmanın önüne geçebilmek için yıkamadan önce yırtık ve söküğü olan giysilerin onarılması, çamaşırlarda toka ve fermuvar kısımlarının kapalı tutulması gerektiği de bulunuyor.
Kurutulacaklarının grafik sembollere bakılarak anlaşılabileceği belirtilen Tüketici Bülteni’nde, şu uyarılara yer veriliyor: Kuru temizleme sembolü olan bir giysi, çamaşır makinesinde ya da elde yıkandığında, çekme veya genişleme olabilir, ürün kullanılamaz hale gelir.
Kaynak: trtex.com
İyi bir yatak yapmanın formülü
Yatak düzenleme sanatının gizli formülünü merak ediyor musunuz? Beş yıldızlı otel odalarında görmeye alışık olduğunuz bu lüksü evinize de taşıyabilirsiniz. Beş yıldızlı bir otel yatağının ihtişamını tecrübe etmek istiyorsanız, sadece bir gece için çok fazla para harcamanıza gerek yok. Bu konforu evinizde siz de yaşayabilirsiniz. Ancak unutmayın ki, zarif yatak örtüleri kadar yatağın düzenlemesi de bunda büyük önem taşır. İyi bir yatağı nasıl mı yapacaksınız? Adım adım...
Yaylı yatağa geçirilen pelüş kumaşlı yatak şiltesi üzerine büyük boy düz çarşaf örtün düz çarşaf lastikli olanlara göre daha gergin kalır. Çarşafın yataktan taşan uzun kenarlarını; şiltenin altına üçgen katlama yaparak sıkıştırın.
Sereceğiniz ekstra uzun üst çarşafı sıkıştırmayın. Kat kısmı, şiltenin kenarına denk gelecek şekilde çarşafın 15 cm'lik kısmını içeriye doğru alarak katlayın. Çarşafın fazla kalan kısımlarını yatak ucundan sarkıtın. Böylece ayakları sergilemeden hareket özgürlüğünü garanti edin.
Yorganı kılıfına geçirmeden yatak üzerine yayın. Nevresimi yatağın ayakucuna sıkıştırın ve yorganı geçirerek hafifçe yukarı doğru çekin. Kılıfın açık ucu yatağın baş kısmına geleceğinden yorgan alt taraftan kayıp çıkmaz.
Nevresim üzerinde herhangi bir sert parça (düğme, kanca vb.) bulunmasın. Yorganın kaymaması ve kılıf başlangıcının örtülmesi için üst çarşafı 15 cm genişliğinde, yorganın üzerine doğru katlayın.
Ekstra uzun yastık kılıflarını (büyük boy yastıklardan 30 cm daha uzun) içeri doğru kıvırarak yastığı zarf şeklinde kapatın. Böylece yüzünüzün yastıkla doğrudan temas etmesini engellemiş olursunuz.
Son olarak altın rengi merinos yünü battaniyeyi ikiye katlayarak yatağın tam ayak hizasına, yatak ucunu örtmeyecek şekilde yerleştirin.
Her üç ayda bir şiltenizin yönünü değiştirin ve yay kasasını da düzensiz yıpranma ve çökmeleri engellemek için yılda iki kez çevirin. Tüm keten çarşafları ise deterjandan tamamıyla arınmalarını garantilemek için iki kez durulayın.
Kaynak: Evim Dergisi
20 Temmuz 2007 Cuma
Bel ağrılarını önlemenin yolları
Bel ağrıları ve bel rahatsızlıkları, gittikçe büyük bir oranla artmakta. Bunun en önemli nedenleri; değişen beslenme ve davranış alışkanlıkları. Gittikçe daha az harket eden, taşıtlara mahkum olan ve fast food yeme alışkanlıklarına kayan toplumumuzda en fazla yükü beller üstleniyor.
Bel ağrılarını önlemek için yapmanız gerekenler:
Egzersiz ve beslenme:
- Bel ağrısı yapmayan egzersizler yapın.
- Aşırı kilolardan kaçının, eğer varsa aşırı kilolarınızı verin.
- Yüzmek bel ağrılarına en iyi gelen spordur, mümkün olduğunca çok yüzün. Sırtüstü yüzme en idealidir.
Uyurken:
-Yatınca şeklini değiştirmeyen bir yatak seçin.
-Yan yatarken sırtınıza binen baskıyı azaltmak için dizinizi bükün.
-Sırtüstü yatarken dizlerin altına küçük bir yastık koyun.
Otururken:
- Sandalyenizin arkalığında belinizdeki normal kavisi koruyabilecek bir yastık bulundurun.
- Masaya yakın oturun, uzak oturup masaya eğilmeyin.
- Ayağınızı yerle temas ettirin.
- Araba kullanırken pedallara kolay ulaşabilecek şekilde oturun.
- Kalçanız ile dizlerinizi aynı seviyede tutun.
- 2 saatten fazla aynı pozisonda oturmayın
Ayakta dururken ve yürürken:
- Uzun süre ayakta duracaksanız, sık sık ağırlığı bir bacaktan diğerine aktarın.
- İşinizi kendinizi zorlamayacak bir yükseklik seviyesinde yapın.
- Dik durun.
- Ayaklardan birini alçak bir yere koyun.
- Bastığınız yerin sert zemin olmasına dikkat edin.
- Sportif, alçak topuklu ayakkabı giyin.
- Yürürken yük taşıyorsanız yükün hep aynı elinizde durmamasına dikkat edin.
- Her iki elde de yük varsa yükleri eşit olarak her iki ele verin.
Eğilirken, yük kaldırırken:
- Profesyonel haltercilerin yaptığı gibi başınızı dik tutun, bel kavsinizi koruyun.
- Dizler ve kalçalarınızı kırarak eğilirseniz üç doğal kavsinizin hizasını korumuş olursunuz.
- Zeminin dengeli olmasına dikkat edin ve kaldıracağınız yüke yakın olun.
- Dönerken belinizi değil ayaklarınızı döndürün.
- Yükü göğsünüze yapıştırarak beldeki yükünüzü azaltın.
- Eğilerek değil çömelerek yükü yere koyun parmaklarınıza dikkat edin.
- Ayaklarınızın arasını biraz açın ve yükü her iki ayağa eşit dağıtın.
5 Temmuz 2007 Perşembe
4 Temmuz 2007 Çarşamba
16 Haziran 2007 Cumartesi
HALI ELYAFLARI
Halı elyaflarını birbirlerinden ayıran ve her birini özel kılan, sıcak bir atmosfer yaratması, temizlenebilirliği, alev almazlık veya fiyatı gibi bir takım özellikleri bulunur. Seçtiğiniz elyafa ve bu elyafın halıda ne kadar kullanılmış olduğuna bağlı olarak halınız hem daha uzun süreli performans gösterecektir hem de görünümünü daha uzun süre koruyacaktır.
Hangi elyafın sizin için uygun olduğunu seçerken dikkat etmeniz gereken bir takım bilgiler vardır. Örneğin her elyafın farklı derecede özellikleri bulunur. Bazen iyi bazen ise kötü dereceli bir tercihte bulunabilirsiniz. Derece derken kastedilen şey elyafın yoğunluğu ve büküm ölçüsüdür. Genel olarak, elyaf yoğun ise bu her inçte çok daha fazla ilmek olduğu anlamına gelir ve eğer büküm ölçüsü sıkı ise halınız daha kaliteli ve daha uzun ömürlü olacaktır.
Elyaflar kimi zaman en uygun fiyatla en iyi performansı verebilsinler diye birbirleriyle karıştırılırlar.
Elyaflar kendi içlerinde ikiye ayrılırlar:
Doğal Elyaflar
İnsan yapımı Elyaflar
Doğal Elyaflar:
- Yün
- İpek
- Hindistancevizi Lifi
- Hint Keneviri
İnsan Yapımı Elyaflar:
- Polyamid (Naylon)
- Polyester
- Polipropilen
- Akrilik
Yün:
Yün muhtemelen en eski halı elyafıdır. Konforlu bir his uyandırdıkları gibi mükemmel bir kullanım kapasitesi bulunur. Ancak yün, kir ve lekeler göz önüne alındığında pek kullanışlı değildir. Ayrıca yün elyaftan yapılan halıların çoğunluğunun pahalı olması gibi bir durum da söz konusudur. Tüm bunlar yün elyaf kullanımının gün geçtikçe azalmasının nedenlerindendir.
Yün ayrıca görünümü en iyi seviyede tutabilmesi ile de bilinir. Bu da demektir ki yün, diğer elyaflara kıyasla, uzun bir süre boyunca orjinal görünümünü koruyacaktır. Yün doğal olarak anti-statik özelliğe sahiptir.
Birçok avantajı ile yün en uzun ömürlü elyaf olarak bilinir.
Ancak tüm bu avantajlar yünü diğer elyaflardan çok daha pahalı olmasına neden olur.
İpek:İyi kalite el dokuma halıları dışında kullanımı pek fazla değildir.
Hindistancevizi Lifi:
Genellikle arka kaplama malzemesi olarak kullanılan hindistancevizi lizi bazen de düz dokuma kilimlerin yüzeyinde kullanılır.
Hint Keneviri:
Hindistancevizi kabuğu olduk.a sert ve esnek elyafktan oluşur. Bu kabuklar kırılıp, yıkanıp ve kurutulmadan önce aylarca toplanır ve ıslatılır. Soluk sarı elyaflar daha sonra düz dokuma halıları ve kilimlerde kullanılmak üzere iplik haline getirilir.
Polyamid (Naylon):
En çok kullanılan ve en çok bilinen halı elyafı polyamid (naylon) dir. Polyamid (naylon) elyaflar oldukça uzun ömürlü ve aşınmaya dayanıklıdır. Sert yapısı ve lekeye karşı dirençli olması nedeniyle kirlenmeye karşı eğilimi çok azdır. Bu nedenle yoğun trafik olan bölgeler için çok uygun bir seçimdir. Naylon fiyatı da düşünüldüğünde oldukça iyi bir malzemedir.
Ancak yün ile kıyaslandığında alev alma riski daha fazladır. Naylon elyaf, aşınmaya karşı direncini daha da arttırmak için sıklıkla yün ile karıştırılır.
Naylon olarak da bilinen Polyamid tamamen insan yapımı olan bir elyaf çeşitidir. İlk defa 1938 yılında üretilmiş olup zemin kaplama malzemelerinde sıklıkla kullanılır. Yün ile harmanlanarak kullanılır. %80 naylon %20 yün en en iyi karışımdır.
Polyamidin yünle karşılaştırıldığında sağladığı avantaj boyanabilir oluşudur. Polyamid halılar yün halılara nazaran çok daha canlı renkler sunduğu gibi boyanabilirliği sayesinde üretimde maliyetlerin azalmasına neden olur. Ancak polyamid aslında bir avantaj gibi görülen boyanma özelliği lekenmeye karşı direncini azaltmaktadır. Polyamid bir halı seçerken üzerinde lekelenmeye karşı işlem yapılmış bir tane seçmeye özen göstermelisiniz.
İnsan yapımı elyalar arasında polyamid görünümünü en iyi şekilde koruyan olması nedeniyle çoğunlukla ticari kurulumlarda tercih edilir.
Polyamid yapısındaki 1700 karbon atomu, nitrojen, hidrojen ve oksijen ile güçlü ve aşınma dirençlidir. Güneş ışığına ve küflenmeye karşı da mükemmel direnç gösterir. Polyamid polimer elyaflar arasında en iyi rutubeti emme oranına sahiptir.
Düz mikro yüzeyi sayesinde naylon bir çok kire direnç gösterdiği gibi temizlenmesi de oldukça kolaydır. Ancak boya malzemelerine olan yakınlığı nedeniyle de boyanmaya oldukça açıktır.
Polyamid uzun ömürlülüğü ve rutubete olan direnci ile trafik yoğunluğuna sahip bölgeler için mükemmel bir seçim olacaktır.
POLYESTER:
Polyester bir başka yaygın elyaftır. Son 5 yıl içerisinde gelişmiş ve polyester halılar çok daha iyi üretilmektedir.
Polyester halılar lekelere karşı olağanüstü bir direnç gösterirler. Çoğunlukla leke garantisinin naylon halılara oranla çok daha uzun olduğunu görebilirsiniz.
Polyester etilen gazlardan oluşmuştur. Polyester de naylon gibi aynı şekilde üretilir ancak aşınma direnci sıralamasından Naylondan aşağıda yer alır. Polyester fazla esnek olamayan bir elyaftır. Güneş ışığına karşı mükemmel bir direnç gösterir ve ayrıca ıslandığı zaman da sertliği bozulmaz. Polyesterin rutubeti emme oranı diğer elyaf çeşitlerine oranla çok daha düşüktür. Polyester, polipropilen gibi, boyanması oldukça zor bir elyaftır ve yine tıpkı polipropilende olduğu gibi naylonun aksine yağı hemen çeker. Polyesterin oldukça iyi ısı direnci bulunur.
Polyester çarpıcı renkleriyle bilinen bir elyaf çeşididir ve ayrıca solmaya karşı doğal bir direnci bulunur. Temizlemesi kolaydır ve su bazlı boyalara karşı da dayanıklıdır.
POLIPROPILEN:
Polipropilen, diğer adıyla olefin, bir başka elyaf çeşitidir. Bu elyaf daha çok ticari halılarda ve berber halılarında kullanılır.
Lekelenme göz önüne alındığında polipropilen en iyilerden biridir. Polipropilen çözelti boyalı bir elyaftır ve bu da rengin doğrudan elyafın içine gittiği anlamına gelir. Bir çok durumda polipropilen halılar beyazlatıcı gibi kuvvetli kimyasallara direnç gösterebilir.
Diğer üç elyafa kıyasla çok daha ucuz olan Polipropilen boyanmaya karşı dirençli olması nedeniyle de diğer halılara nazaran çok daha mat renklere sahiptir. Ayrıca orjinal görüntüsünü koruma süresi açısından da diğerlerine göre daha yetersizdir. Doğal olarak anti - statik olması ise polipropilenin bir avantajıdır.
Isıya dayanıklılığı az olan bu elyafın düşük ısılarda biçimi bozulabilmektedir. Yüksek ısılarda ise çekmektedir. Sudan etkilenmeyen Polipropilen alkali ve asitlere, beyazlatıcı ve incelticilere karşı
Ilımlıdır. Ancak kimyasallara uzun süre maruz kalması durumunda elyafın kalitesi bozulabilir. Polipropilen bir çok eritkene karşı dirençlidir. Güneş ışığına karşı ise dayanıksızdır.
Kolay temizlenebilir olması, rutubet ve küfe direnci polipropilenin iç ve dış mekanlarda yaygın olarak kullanılma nedenlerindendir. Yapay spor saha çimi olarak da kullanılır.
AKRİLİK:
Naylon kadar aşınma dirençli olmayan Akrilik yün kadar da ateş dirençli değildir. Bu elyaf iyi hacimli ve esnektir.
Akriklik elyaflar metandan üretilirler. Yün yerini tutacak sentetik bir ürün olan akrilik orta sertliktedir. Aşınma ve güneş ışığı direnci oldukça iyidir ancak akriliğin çok az esnekliği vardır. Polipropilen ve polyestere kıyasla su seven bir yapısı vardır. Isıya ve mineral asitlere dirençli olduğu kadar soğuk alkali çözeltilere karşı da dayanıklıdır. Sıcak alkali çözeltileri elyafın rengini soldururken beyazlatıcılar ve incelticiler çok az etkisi olur.
Akrilik yapısı ile yün görünümü ve hissi verebilen bir elyaf çeşitidir.
Akriliğin tek zayıf noktası yoğun trafik olan alanlarda pek fazla dayanamamasıdır bu nedenle her alanda kullanılamazlar.
Karışımlar:
Yukarıda belirtilen 4 elyaf çeşiti değişik oranlarda birbirleriyle karıştırılarak en iyi kalitede yeni halı üretimlerinde kullanılırlar.
Yün ve naylon beraber kullanıldığında çok daha güzel bir görünüm elde ettikleri gibi yünün konforu ile naylonun uzun ömürlülüğü birleştirilmiş olur.
Akrilik ve Polipropilen ya da naylon ve polipropilen de oldukça yaygın kombinasyonlardır. Ancak bu bileşimlerin ortak özelliği lekelenmeye dirençsiz oluşlarıdır.
APEX BUKLE KAYMAZ TABANLI HALILAR
Apex Extra halı tamamen polyamid elyaftan imal edilmiştir.Polyamidin kimyasal yapısı nedeniyle bakteri ve ev akarlarını barındırmaz. Kaymaz jel tabana sahip olan ve çamaşır makinesinde yıkanabilen Extra halının değişik zevklere hitap eden onlarca deseni bulunmaktadır.
Özellikler Ebatlar ve Kullanım Alanları
% 100 Polyamid Çamaşır Makinesinde Yıkanabilir Antialerjik Kaymaz Taban Antibakteriyel
Ebatlar
80x120 100x150 133x190 80x250 80x300 160x240
Kullanım Alanları
Mutfak Banyo Salon Oturma Odası Çocuk Odaları Antre Hol
Neden Polyamid Elyaf(Naylon)
Naylon en popüler malzemedir. A.B.D.’de kullanılan halı elyafının 2/3’ü naylondur. Peki neden birçok kişi naylonu seçiyor? Cevap çok açık aslında. Çünkü yoğun kullanıma dayanıklı, kire karşı daha korumalı ve kir saklama özelliğiyle naylon aynı zamanda renkleri solmadan çok daha uzun süre koruyabiliyor ve bu nedenle daha çok tercih ediliyor.